STEMMEN I KROPPEN

En øvelsesbog for alle. Den velafprøvede og professionelle metode  i bogform.
I Stemmen i kroppen bredes stemmeøvelserne ud til en bred vifte af mennesker.

Øvelserne er meget velegnede for:
Professionelle skuespillere og sangere, der får et unikt værktøj til at udtrykke sig stemmemæssigt og fysisk frit.
Undervisere, kursus- og foredrags­holdere, der har brug for at styrke eller vedligeholde deres stemme i samklang med kroppen.
Yoga-, pilates- og aerobicdyrkere der kan glæde sig til bogens 3. del, der består af forskellige øvelsesprogrammer og træningsplanner, som gør det nemt at tilrettelægge sit eget daglige program og komme i god stabil form.
Samt mennesker der stræber mod indre fordybelse, der vil kunne anvende den i selvudviklingsarbejdet.

Metoden er skabt af den tyske skuespillerinde og Brecht-fortolker Sonja Kehler. Hun skabte øvelserne til skuespiller og sangere så de kunne fortolke den tyske dramatiker, digter og instruktør Bertolt Brechts komplekse tekst- og udtrykssprog.

Uddrag fra bogens bagside:
”Stemmen i kroppen er en øvelsesbog i en fysisk baseret stemmemetode udviklet af den tyske skuespillerinde og Brecht-fortolker Sonja Kehler. Metodens essens er opøvning af et naturligt dybt åndedræt og en dybt i kroppen siddende stemmestøtte, hvorfra evnen til kontrolleret stemmebrug under fysisk bevægelse opøves. Øvelserne har andre positive effekter som øget styrke og smidighed, øget grounding og balanceevne og helt basalt et større alment velbefindende, hvilket gør Stemmen i kroppen anvendelig for en meget bred vifte af mennesker.”

Sonja Kehler
Sonja Kehler er født i Haldensleben, Tyskland i 1933.
I 1967 vandt hun statsradioens særpris (”Sonderpreis des Rundfunks”) og fik tilnav­net den ”syngende skuespillerinde”.
Fra 1971 optrådte Sonja Kehler som Lieder-sangerinde med sit egne sang-programmer. Gennem sine Brecht-fortolkninger, blev hun kendt for gennem sin ’usenti­mentale og lettere distancerede’ tilgang, at føre den ”talesang” som Lotte Lenya havde gjort til normen videre.
I alt har hun udgivet mere en 10 Lp’er/cd’er med Brecht-fortolkninger og Lieder. I 2008 udkom ”Sonja Kehler singt Brecht” med sange fra 1972-78.
Som underviser har hun været aktiv i Danmark  fra 70’erne. Og det er bl.a. på Skuespillerskolen ved Odense Teater hvor hun har været fast gæstelærer i hen ved 20 år, hvor hun har fordybet sig i udviklingen af sin stemmemetode.

Fakta om STEMMEN I KROPPEN
Forfatter: Ulle Bjørn Bengtsson
Sider: 76
Indbinding: Hæftet
Pris: 180 kr.
Genre: Faglitteratur
Forlag: Kastaniehøj Forlag
ISBN: 978-87-90425-05-8
© Ulle Bjørn Bengtsson & Kastaniehøj Forlag 2009

For køb skriv til os på Kontakt

 

 

Stemmen i kroppen
En øvelsesbog i Sonja Kehlers stemmemetode
af Ulle Bjørn Bengtsson

For køb skriv til os på Kontakt